Spring over hovedmenu
Coronavirus og arbejdsmiljø

Webinar: Arbejdsmiljø i en coronatid - hvad har vi lært?

Arbejdsmiljørådet inviterer til webinar den 27. maj 2021 kl. 15.00-16.30.

Vær med når vi ser på, hvad coronapandemien har betydet for arbejdsmiljøet på landets arbejdspladser – og for dem, der har arbejdet hjemmefra. Vi kigger blandt andet på, hvilke løsninger, nye samarbejdsformer og erfaringer med forebyggelse, der er opstået under coronapandemien. Vi får både arbejdspladsernes og eksperters bud på, hvordan det, vi har lært, kan inspirere i det fremtidige forebyggende arbejdsmiljøarbejde.

Arrangementet er for arbejdsmiljøledere og -repræsentanter, TR, HR- og arbejdsmiljøkonsulenter, ledere, ansatte og alle andre, som arbejder med eller interesserer sig for arbejdsmiljø.

Dagens indhold:

  • Videoreportager fra forskellige brancher, som alle har gode eksempler på arbejdsmiljøinitiativer, som er opstået i følge af coronapandemien.
  • To forskere – Malene Friis Andersen fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø og Kirsten Nabe-Nielsen fra Københavns Universitet – vil undervejs reflektere over de erfaringer, arbejdspladserne har opnået, og hvordan de kan komme andre til gode i en ’post coronatid'.

Til at guide os igennem dagens spændende program har vi journalist og tidligere DR2 Deadline-vært Nynne Bjerre Christensen.

Forskerne

Malene Friis Andersen er erhvervspsykolog, Ph.d. og forsker ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø. Her forsker hun blandt andet i stress, trivsel, ledelse og psykisk arbejdsmiljø. Aktuelt er Malene Friis Andersen i spidsen for det større forskningsprojekt ”Mental sundhed og arbejdsfællesskabet under coronakrisen”, som er støttet af Velliv Foreningen

Kirsten Nabe-Nielsen er Ph.d. og forsker ved Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet, hvor hun forsker og underviser i blandt andet psykosocialt arbejdsmiljø. Senest har Kirsten Nabe-Nielsen stået i spidsen for forskningsprojekter om sammenhængen mellem arbejdspladsers håndtering af COVID-19 og medarbejdernes mentale helbred under pandemien, med særligt fokus frontpersonale bl.a. i ældreplejen, indenfor ambulanceservice og på folkeskoleområdet.

 

På selve dagen kan du se videoreportager fra:

  • Ammeraal Beltech Modular A/S
  • Netto
  • Regionshospitalet Nordjylland
  • Brøndby Kommune

Følg med her på siden og på Arbejdsmiljørådets Facebook og LinkedIn, hvor du også kan få fortællinger fra arbejdspladser som Skattestyrelsen, CG Jensen og Hvidovre Hospital.